Topless meetings? Antwerp start-up makes focus tangible [NL]

Article | 4 min read

Dit voorjaar lanceert de Antwerpse startup JUCE zijn eerste product ter ondersteuning van meetings met minder afleidingen en meer focus. De JUCE Arena, die naadloos aansluit bij de trend van topless meetings, viel ook meteen in de prijzen, met onder meer de Red Dot Design Award voor zijn iconisch ontwerp.

De mobiele paradox

Bij JUCE zelf noemen ze het “de mobiele paradox”: onze smartphones zijn een onmisbaar communicatie- en werkinstrument en tegelijk een dooddoener voor onze productiviteit. Door laptops, smartphones en andere schermen de toegang tot de vergaderzaal te ontzeggen, willen voorstanders van topless meetings afleidingen vermijden en opnieuw focus garanderen. Alleen blijkt dat laatste voor veel bedrijven nog slechts een utopie. Met haar innovatieve docking station, lanceert de Antwerpse start-up JUCE dit voorjaar een concrete oplossing die van gefocuste meetings geen optie, maar de norm maakt.


Digital detox en slimmer vergaderen in een designjasje

 

De JUCEArena bevat in de eerste plaats een stevig staaltje techniek.Het draadloos oplaadstation zorgt ervoor dat elke smartphone zijn juice krijgt tijdens de meeting.Met ingebouwde digitale klok en timer staat efficient time- management voorop. Geen meetings die eindeloos uitlopen dus. Verder bevat de Arena sensoren die data verzamelen rond de kwaliteit, duur en bezettingsgraad van vergaderingen om de workflow en ruimtegebruik verder te optimaliseren en wordt ze ondersteund door een mobiele lifestyle app.

Voor het ontwerp van de JUCE Arena sloeg de jonge start-up de handen in elkaar met het Nederlandse designbureau VanBerlo. Een succesvolle samenwerking, want dit voorjaar sleepte de JUCE Arena zowel de Red Dot Design Award in de wacht, net als een erkenning van de iF World Design Guide for Design Excellence. En ook de eerste gebruikers klinken enthousiast over het ontwerp, dat zo in het rijtje van Apple-producten en designinrichting zou passen. Zo getuigt David Dessers, Managing Partner bij Cresco: “De JUCE Arena naadloos past bij de stijl van ons bedrijf. Mocht het een lelijke, plastic doos geweest zijn, had ik ‘m nooit aangekocht.”


Ontwaken uit een digitale roes

 

Met de intrede van topless meetings begint het Belgische vergaderlandschap maar pas te ontwaken uit haar digitale roes. Voor early adopters zoals Cresco, KMPG, Unified Post en Epicenter Amsterdam is de JUCE Arena dan ook een duurzaam, cultureel statement. “Dankzij de JUCE Arena kunnen we kostbare tijd met medewerkers en klanten weer optimaal benutten, en krijgen mensen de aandacht die ze verdienen tijdens een meeting,” aldus Pieter Breyne, Director Tech Advisory KPMG. De trend van schermvrije meetings, openen bovendien ook het debat naar de algemene rol die smartphones en andere schermen spelen in onze samenleving. “Hoeveel belang hechten we nog aan dagelijkse momenten, als we constant op ons scherm zitten tokkelen?” aldus Julien Yee, co-founder van JUCE. Als je het hem vraagt, is de JUCE Arena nog maar het tipje van de ijsberg.

 


More about us 

Continue reading